Varza calita cu piept de porc afumat

de Valclaudia in Porc, 31 Aug 2015 | 11170 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe potrivite
  • 1 lingura ulei
  • 1 ardei gras
  • cca 250 gr. piept de porc afumat
  • cca 150 gr. slanina de casa afumata
  • mix din boabe de piper dupa gust
  • 1 varza de cca 1kg
  • 1 foaie de dafin
  • crengute de cimbru
  • crengute de marar
  • sare si piper dupa gust
  • fulgi chili (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu piept de porc afumat:

Spalam varza si o tocam.

Cepele si ardeiul se curata, se spala, apoi se taie bucati.

Slaninuta afumata se taie cubulete, pieptul de porc afumat se taie fasii.

Punem bucatelele de slanina in cratita la foc iute cu o lingura de ulei.

Dupa ce-si elibereaza grasimea adaugam ceapa si ardeiul tocate, boabele de piper si bucatelele de piept afumat.

Lasam sa se gateasca cca 10 minute impreuna, adaugam varza tocata si punem cca 250 ml apa rece.

Tot acum adaugam foaia de dafin, crenguta de cimbru si de marar.

Acoperim cratita si din cand in cand amestecam.

Dupa cca 30 minute varza este gata.

Optional presaram la servire fulgi chili daca ne place mancarea picanta.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu piept de porc afumat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu carnat afumat, de porc